20.11.08

ΜΗ ΣΩΖΕΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΑΒΒΑΤΟ pt 4

9

"Γιατί είσαι μαλάκας" θα μου πεις. Ναι, είμαι. Εσύ δεν είσαι καθόλου; Καθημερινά κάνεις πράγματα που δεν πρέπει, δεν κάνεις πράγματα που πρέπει, το μετανιώνεις, προσπαθείς να τα αλλάξεις και δεν γίνεται τίποτα και μετά περιμένεις να αλλάξουν από μόνα τους και δεν γίνεται τίποτα κι υποτείθεται όλο αυτό σε κάνει σοφότερο αλλά αρχίδια.
Άσε που κάθεσαι και με διαβάζεις. Μόνο ένας μαλάκας θα ασχολιονταν μαζί μου.
Αλλά αφού είσαι εδώ, είμαι κι εγώ εδώ, συνεχίζω.
Μια μπαρότσαρκα χρειάζεται λεφτά. Στην περίπτωσή μου πολλά λεφτά. Κι εγώ , είπαμε, δεν είχα μία. Από τον Ίγκι δεν ήθελα να δανειστώ. Του χρωστούσα ήδη τα κέρατά μου. Η μόνη μου λύση ήταν τα κορίτσια. Η Ναταλί κι η Ζήνα. Οι αγαπημένες μου πουτάνες. Είχα καθαρίσει γι' αυτές παλιότερα και μου χρωστούσαν χάρη. Δεν θα χαν πρόβλημα να μου δώσουν κανά φράγκο. Κι έτσι τράβηξα για το μπουρδέλο.
Ήταν κλειστό. Σωστά. Η Ναταλί είχε πει θα πάει Ντουμπάι σε ένα σείχη ή κάτι τέτοιο. Τη Ζήνα την είδα πριν έξω. Οπότε καθόμουν και κοίταζα σα χαζός την πόρτα.
- Κλειστά είναι, ε;
Ήταν ένας τύπος που δε νομίζω ότι σε νοιάζει πώς ήταν.
-Ναι. Αν θες να γαμήσεις έχει ένα άλλο δυο στενά πιο κάτω. Αλλά δε λέει τόσο.
-Δε θέλω να γαμήσω.
-Και τι θες; Παγκόσμια ειρήνη;
'Οταν πίνω λέω ηλήθια αστεία.
-Βασικά κάτι τέτοιο...
'Εβγαλε ένα πάκο χαρτονομίσματα και μου τον πρόσφερε.
-... Πάρε.
-Ε;
-Πάρε. Τα χρειάζεσαι.
-Μοιάζω με πρεζάκι;
-Όχι πολύ.
-Τι μου δίνεις λεφτά τότε; Ο Ρομπέν των Δασών είσαι;
-Όχι. Ο Ντάγκλας.
-Τζονούλης.
-Το ξέρω.
-Ε;
-Πρέπει να βρεις τον Τσάρλι. Παρ'τα.
-Ποιος στον πούτσο είναι ο Τσάρλι;
-Αυτός που πρέπει να βρεις. Τώρα πρέπει να φύγουμε. Κινδυνεύουμε κι οι δυο.
Ό,τι κατάλαβες κατάλαβα κι εγώ. Αλλά δεν με ένοιαζε. Πήρα τα φράγκα. Ο Ντάγκλας χάθηκε μες στο σκοτάδι. Την έκανα για το πρώτο μπαρ.

10

Λεγόταν Ζούγκλα. Όταν μπήκα έπαιζε REM. Το Loosing my religion. Σε λίγες ώρες θα την έχανα κι εγώ. Έκατσα στο μπαρ. Δίπλα μου ένας κουστουμάτος παράγγελνε.
-Μια τεκίλα.. Σανράιζ.
Η μπαργούμαν κοίταξε τα μπουκάλια πίσω της για μια αιωνιότητα.
-Αχ, δεν έχω σανράιζ. Quervo μόνο.
-Α καλά. Κι αυτή καλή είναι.
Ηλήθια μπαργούμαν,ηλήθιος πελάτης, πουθενά κάποιος που θα μπορούσε να 'ναι ο Τσάρλι. Χτύπησα δυο Guiness στα γρήγορα, σηκώθηκα κι έφυγα.

12.11.08

ΜΗ ΣΩΖΕΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΑΒΒΑΤΟ pt 3

7

Κανονικά τώρα θα πρεπε να γράψω δυο τρεις παραγραφους να εξηγω τι ακριβώς έγινε και το πώς ένοιωσα αλλά, επειδή παίζει όπου να 'ναι να σταματήσω απότομα, θα αρκεστώ να πω ότι ήταν περίεργα και έμεινα μαλάκας. Και βασικά αναρωτιόμουν:
1) Γιατί είμαι, όχι απλά ένα πρόβατο, αλλά το πρόβατο
2) Ποιος σκατά είναι ο Τσάρλι
3) Γιατί αναρωτιέμαι για κάτι που , κατά πάσα πιθανότητα, οφείλεται στην υπερκατανάλωση Guiness
Άκρη δεν έβγαζα. Ούτε συ θα βγαζες. Κι όταν ξανάσκασε μύτη ο ανανεωμένος μπάτσος εγώ πρέπει να φαινόμουνα πολύ χάλια γιατί, αφού πρώτα μου πε χίλια ευχαριστώ, με ρώτησε αν είμαι καλά.
Του πα ότι πρώτη φορά έβλεπα αίμα. Ότι αναστατώθηκα. Ότι είμαι ένας φιλήσυχος οικογενειάρχης. Ότι κάθε απόγευμα πάω τα παιδιά μου στην παιδική χαρά κι υστερα βλέπουμε όλοι μαζί στο DVD ταινίες της Disney. Του πα ότι έχω μια ζωή που ίσως κάπου μέσα μου να 'θελα να χω.
Μου ζήτησε συγγνώμη για την αναστάτωση. Μου πε να γυρίσω γρήγορα στη γυναίκα μου και στα παιδιά μου. Του πα εντάξει κι έφυγα. Και πήγα στο Τσοντάδικο του Ίγκι.

8

Το Τσοντάδικο κανονικά τον λένε βιντεο κλαμπ Έβδομη Τέχνη. Αλλά επειδή, εκτός από μερικά μπιμούβια για ξεκάρφωμα βασικά έχει τσόντες το λέμε έτσι. Μιλάμε για πολύ τσόντα. Ό,τι ανωμαλία θες ο Ίγκι το 'χει ή θα σ' το βρει. Που κανονικά δεν τον λένε Ίγκι άλλα Μπίλι αλλά επείδη είναι σαν τον Ίγκι Ποπ στα νιάτα του τον λέμε έτσι. Εκεί που λες μαζέυονται διάφοροι μαλάκες να δουν τι καινουριο παίζει στο χώρο του πορνό κι άμα είσαι καλός πελάτης ο Ίγκι ξηγιέται ουισκάκι. Άρχιδια μέρος για να πάω αλλά μόνο εκεί μπορούσα να πιω κάτι τζάμπα.
Όταν μπήκα μέσα ο 'Ιγκι μιλούσε με ένα παππού με σκουφάκι μέχρι τα μάτια που έμενε στην πολυκατοικία μου κι ήταν παπάς. Γενικά μια καλημέρα την έχουμε άλλα όταν βρισκόμαστε στου Ίγκι κάνουμε ότι δεν γνωριζόμαστε.
Ιγκι: Είστε σίγουρος ότι θέλετε αυτήν την ταινία; Έιναι strap on.
Παππούς-παπάς: Δηλαδή;
Ίγκι: Κορίτσια φορούν δονητές στη μέση και πηδαν αγόρια.
Παππούς-παπάς: Α, σωβρακόπουτσες; Δεν θέλω. Πάω να διαλέξω κάτι άλλο.
Κι όσο αυτός διάλεγε κάτι άλλο, ο Ίγκι μου βγαλε ένα κονιακάκι γιατί μόνο αυτό είχε. Δεν ήθελα να του πω τι παίχθηκε πριν. Δεν θα με πίστευε. Θα μου λεγέ να κόψω το ποτό. Μπορεί και να μου περνε το κονιάκ πίσω γιατί σε κάτι τέτοια θέματα ο ϊγκι μπορεί να γίνει πολύ μαλάκας. Λέγαμε διάφορες μαλακίες. Ασήμαντα πράγματα που τα λες μόνο και μόνο για να περάσει η ώρα. Που αν είχες κάτι σοβαρό να κάνεις δεν θα τα 'λεγες ποτέ. Κι όπως συνήθως η κουβέντα πήγε στην τσόντα. Στο τι καινούριο έφερε
- Όχι πολλά. Μόνο κάτι με γαιδούρια. Δε νομίζω να σε ενδιαφέρουν.
- Μπα. Υπάρχει κόσμος που σ' τα ζητάει;
- Βέβαια. Υπάρχει κόσμος που ζητάει ό,τι θες. Ουρολαγνείες, κοπρολαγνείες... Πιο παλιά, όταν πρωτοάνοιξα, ερχόταν εδώ ένας πορνόγερος και ζητουσε τσόντες με πρόβατα. Έφαγα τον κόσμο να βρω. Και να φανταστείς ήταν συγγραφέας. Υποτείθεται καλλιεργημένος άμθρωπος. Τσάρλι τον λέγαν.
Έκοβα τα αρχίδια μου ότι αυτόν τον Τσάρλι έπρεπε να βρω.
-Τι μου λες. Έρχεται ακόμα εδώ;
-Μπα. Θα πέθανε ή θα βαλε internet.
- Ακούγεται ενδιαφέρων τύπος.
- Ήταν. 'Ελεγε γαμάτες ιστορίες. Άμα ζεί ακόμα μπόρει να τον πετύχεις σε κάνα μπαρ. Ζήτα του να σου πει καμία. Καμιά ταινία θα πάρεις;
Γιατί δεν πήρα ο μαλάκας; Γιατί δεν πήγα σπίτι μου να δω την τσοντούλα μου και να κοιμηθώ; Γιατί είπα στον Ίγκι ότι πονάει το κεφάλι μου και βγήκα μπαρότσαρκα;

10.11.08

ΜΗ ΣΩΖΕΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΑΒΒΑΤΟ pt 2

5

Ο μαλάκας με την καραμπίνα γελάει σαν μαλάκας. Έχει φωνάξει μπανγκ μπανγκ, έχει γεμίσει τη μάπα μου σάλια και κοροιδεύει.
-Χεστήκαμε;
Ναι ρε καριόλη, χεστήκαμε. Μας έφυγε η μαγκιά. Κλάσαμε πόμολα. Άντε γάμα μας τώρα. Έχουμε κι ένα κωλοβιβλίο να γράψουμε. Πού 'χαμε μείνει;
Α ναι. Σου λεγα κάτι ηθικοπλαστικές μαλακίες. Ξέχνα τις. Μην κάνεις ότι σου λένε μαλάκες συγγραφείς. Η ζωή είναι δικιά σου. Γάμα την όπως θες. Εμένα στα αρχίδια μου. Έχω την καραμπίνα να σκέφτομαι και τη σφαίρα που θα με στείλει στην κόλαση. Όχι τις μαλακίες σου. Συνεχίζω.


6

Πλησίασα που λες τον μπάτσο και αυτό που πριν καμιά ωρίτσα ήταν η Μπέμπα. Ο μπάτσος είχε ιδρώσει, έτρεμε, στάνταρτ ο πρώτος φόνος του. Ένω εγώ, ο πρώην νίτζα δολοφόνος, τα χα δει όλα, τα χα κάνει όλα, πίστευα πως τίποτα δεν με ταράζει. Μέχρι χθες.
Ο μπάτσος με πλησίασε.
-Συγγνώμη κύριε.
Έπρεπε να με δίωξει. Αφού εγώ ήμουν τόσο μαλάκας και πλησίασα αυτός έπρεπε να με διώξει.
-Ορίστε.
-Μπορείτε να προσέχετε λίγο τη νεκρή. Πρέπει να πάω λίγο τουαλέτα.
Σιγουρα δεν περίμενες να ακούσεις αυτό. Αλλα εγώ σε έχω προειδοποιήσει. Σε αυτό το μυθιστόρημα θα βαρεθείς να διαβάζεις μαλακίες. Γιατί είναι ένα εντελώς ηλίθιο μυθιστόρημα ενός εντελώς ηλίθιου ανθρώπου που πήγε να σώσει την ανθρωπότητα και γαμήθηκε έντονα. Όχι κάτι που θα χάριζες στα παιδιά σου μπας και σταματήσουν να παίζουν PSP.
-Κανένα πρόβλημα. Ειστε οκ;
Δεν απάντησε. Έφυγε τρέχοντας μουρμουρίζοντας κάτι σαν "γαμημένο λουκάνικο".

ΘΕΩΡΗΜΑ ΤΟΥ ΤΖΟΝΟΥΛΗ ΝΟ 3

ΑΜΑ ΕΙΣΑΙ ΜΠΑΤΣΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΣ ΝΑ ΧΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΣΟΥ ΟΤΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΕΣ ΑΘΕΛΑ ΣΟΥ ΣΤΟ ΦΟΝΟ ΕΝΟΣ ΣΟΒΑΤΖΗ, ΜΗ ΦΑΣ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΟΥ.

Γιατί αν το στρουμφάκι δεν χεζόταν εγώ δεν θα 'μουν εδώ. Θα πινα μπύρες, θα σοβάτιζα, θα γάμαγα. Και δεν θα στα πρηζα.
Έτσι έμεινα μόνος εγώ κι η Μπέμπα, η νεκρη, η πυροβολημένη Μπέμπα με τα μάτια της άδεια και τα βυζιά της γαμάτα και μετά θάνατον. Και τότε ήταν που το θέμα γαμήθηκε εντελώς γιατί η Μπέμπα, χωρις να ανοιξει τα χείλη της, φώναξε μεσα στο κεφάλι μου.
" ΤΩΡΑ ΕΙΣΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΑΤΟ. ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΤΣΑΡΛΙ."